Stap u over op een zonneboiler?

In België rijzen de prijzen voor energie de laatste jaren de pan uit. Het land heeft de hoogste energieprijzen van Europa. Het is dus helemaal niet zo vreemd dat mensen aan het kijken zijn naar alternatieven op het gebied van energie opwekking. Een zonneboiler bijvoorbeeld kan erg interessant zijn. Dit is een boiler dit wordt opgewarmd door de zon. De naam zegt het eigenlijk al. Het kan u veel geld besparen, en is dan ook eigenlijk een investering. Een investering in uw woning. Want de boiler kan redelijk snel worden terugverdiend. Zeker als u kijkt naar de huidige prijzen voor energie.

Hoeveel ga ik besparen

cv ketelNatuurlijk vraagt u zich af hoeveel u kunt gaan besparen. Want de zon schijnt natuurlijk niet altijd in België. Ook als de zon niet schijnt is het nog steeds mogelijk om energie uit te zon te halen. Uw dak wordt nog steeds warm. Met een goede zonneboiler is het mogelijk om ongeveer 70% van de warmte die u nodig heeft op te wekken. Een simpele rekensom leert dat u dus ook 70% minder aan gas hoeft uit te gaan geven. Dat kan flink wat geld opleveren. Natuurlijk moet een boiler worden aangeschaft en worden gemonteerd. Hier zijn vanzelfsprekend kosten aan verbonden. De zonneboiler prijs en kosten kunnen worden bespaard, en zo heeft u na enkele jaren gratis energie! Een super oplossing dus voor uw warme water.

Zonnepanelen voor stroom

dak met zonnepanelenNatuurlijk is het ook mogelijk om stroom op te wekken via de zon. Daar zijn zonnepanelen voor beschikbaar. Ook deze worden op uw dak geplaatst, en zo kunt u uw eigen woning voorzien van stroom. U hoeft dan dus minder gebruik te maken van de (dure) stroom van de energieleveranciers. Ook zonnepanelen hebben een snelle terugverdientijd. De ontwikkeling van deze panelen staat natuurlijk niet stil. Tegenwoordig zijn de panelen veel goedkoper geworden, en is de kwaliteit verbeterd. Als u meer informatie wilt over zonnepanelen en de prijzen bekijk dan: http://www.ragiro.be/promoties/zonnepanelen/

 

Facings: de oplossing voor scheve en vieze tanden

facingsIn de morgen na het douchen poetsen de meeste mensen hun tanden. Vaak wordt er dan ook even naar het gebit gekeken. En voor sommige mensen is dit een niet zo leuke ervaring. Want je gebit speelt een grote rol in de manier zoals je eruit ziet. Een vies of scheef gebit zorgt vaak voor een onverzorgd uiterlijk. En hier voelen veel mensen zich niet prettig bij. Bij sommige mensen zijn de tanden scheef. Andere hebben veel hele gele tanden, mogelijk door het roken of vele koffie drinken. Veel mensen zouden daar eigenlijk wel eens iets aan willen doen. Maar wat? Er zijn verschillende mogelijkheden. Natuurlijk kunnen uw tanden worden gebleekt, of kunt u een beugel nemen. Er is echter ook nog een andere en meer praktische oplossing. En dan zijn facings van composiet. Scheefheid, spleten en verkleurde tanden kunnen zo eigenlijk worden gemaskeerd.

Wat is een facing?

Een composiet facing is eigenlijk een kleun laagje dat over uw eigen tanden geplaatst wordt. De laatste tijd wordt steeds vaker gekozen voor een facing van composiet. Enkele jaren geleden waren facings van porselein de standaard. Het grote verschil is de prijs. Een porseleinen facing is veel duurder om te maken. En eigenlijk is een composiet facing van dezelfde kwaliteit, zo niet beter. Ook neemt het veel minder tijd in beslag om een facing van composiet te plaatsen. Daarom kiezen steeds meer mensen (op advies van een specialist) voor de composiet facing.

Besparen op de kosten

Wist u trouwens dat er in Turkije hele goede (Nederlands sprekende) tandartsen zijn? U kunt een tripje naar Istanbul plannen om daar uw tanden te laten voorzien van facings. U bespaart over het algemeen in de kosten, en u heeft direct een tripje naar de zon. Meer informatie op: http://www.dentperfect.nl/composiet-facings

Alternatief voor ADSL en buitengebied: Satelliet internet

internet via schotelVoor een grote groep Hollanders is er nog steeds geen breedband internet beschikbaar op hun woonadres. Dit komt doordat de internet infrastructuur dit nog niet toelaat. Het betreft huizen in het buitengebied. De reden is dat deze huizen zo moeilijk bereikbaar zijn,  en is er vaak geen aansluiting tot de kabel of snelle telefoonlijn vindbaar. Een normale telefoonlijn is vaak wel in de woning te vinden, maar breedband internet is helaas niet te leveren via de reguliere aanbieders. Voor mensen in de randstad is dat over het algemeen geen probleem. De regio in het buitengebied loopt dus wat achter.

De mensen in deze regio zitten een lastige situatie, want ze lopen behoorlijk achter op de rest van de mensen in Nederland die wel gewoon een snelle internet verbinding beschikbaar hebben. Ondernemers in het buitengebied zitten met een nog veel groter probleem. Steeds regelmatiger maken enkele werknemers tegelijkertijd gebruik van de internet connectie.Logischerwijs wordt hierdoor de internet verbinding nog langzamer. De snelheid moet dan worden verdeeld over meerdere computers.

Gelukkig is er wel een oplossing voor internet buitengebied, en dat is internet via satelliet. Wanneer ondernemers dit willen realiseren zijn de bedragen vrij laag, de infrastructuur is er namelijk al. Met deze connectie kan er makkelijk door meerdere mensen op hetzelfde moment worden gewerkt. Ideaal voor het werken op een kantoor of bedrijf dus.  Meer informatie voor internet via de schotel voor consumenten op: https://satpower.eu/index.php/satelliet-internet-europa/consumenten-internet

Welkom op onze website!

Hartelijk welkom op onze website waar wij informatie voor u verzamelen. We zullen u voorzien van blog berichten, maar ook kunt u bijvoorbeeld een video verwachten. We staan overigens voor veel zaken op, neem eens contact met ons op voor meer informatie.